Andrzej Mikosz

Partner

4. Oktober 2019

Andrzej Mikosz is a recommended lawyer in IFLR1000

Andrzej Mikosz, partner in the Corporate/M&A team of Taylor Wessing Warsaw, has been recognised as "highly regarded" in the category Capital Markets: Equity M&A in the latest edition of the international directory  IFLR1000.

Andrzej Mikosz z Taylor Wessing wyróżniony w międzynarodowym rankingu IFLR1000 2020

Andrzej Mikosz, który od kwietnia br. kieruje praktyką Corporate/M&A w Taylor Wessing w Warszawie został wyróżniony jako „Highly Regarded” w międzynarodowym rankingu IFLR1000 2020 w kategorii Capital Markets: Equity oraz M&A.

IFLR 1000 to ukazujący się od 1990 r. przewodnik–ranking klasyfikujący najlepsze kancelarie specjalizujące się w prawie finansowym i korporacyjnym w ponad 120 jurysdykcjach na całym świecie, w tym w Polsce. Eksperci opracowują zestawienia kancelarii na podstawie ich zgłoszeń oraz rekomendacji prawników z najbardziej znaczących instytucji finansowych i największych przedsiębiorstw oraz firm prawniczych.

Andrzej Mikosz jest doświadczonym i cenionym w branży radcą prawnym, z ogromnym doświadczeniem transakcyjnym. Był partnerem w K&L Gates od 2010 roku, wcześniej pracował dla innych międzynarodowych kancelarii, w tym w Hogan & Hartson i Lovells (obecnie Hogan Lovells). Pełnił również wiele funkcji publicznych. Był Ministrem Skarbu Państwa, członkiem Komisji Papierów Wartościowych i Giełd oraz doradcą Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi do spraw giełd towarowych oraz domów składowych. W związku z rolą, jaką kierowany przez niego zespół odegrał w odzyskaniu przez Skarb Państwa RP kontroli nad PZU SA, został w 2015 roku odznaczony Krzyżem Kawalerskim Orderu Odrodzenia Polski.

W swojej praktyce zawodowej zajmuje się zagadnieniami fuzji i przejęć, rynków kapitałowych oraz prawa spółek. Jest autorem publikacji dotyczących prawa spółek, problemów rynku kapitałowego oraz problematyki ładu korporacyjnego.

Newsletter-Anmeldung

Wählen Sie aus unserem Angebot Ihre Interessen aus!

Jetzt abonnieren

round table with chairs view from above

Advising the MLP Group on stock issuance

11. Dezember 2020