Kontakte

Mgr. Karin Pomaizlová

Partner

Read More

Dr. Erwin Hanslik, MRICS

Partner

Read More
Kontakte

Mgr. Karin Pomaizlová

Partner

Read More

Dr. Erwin Hanslik, MRICS

Partner

Read More

21. Februar 2020

WTR 1000: Partner Karin Pomaizlová named ‘TOP TM Professional’

Taylor Wessing Czech Republic is pleased to announce that partner Karin Pomaizlová, has again made it into the newly released World Trademark Review 1000 ranking for providing outstanding legal service in the area of trademark law. She has been awarded with the title “TOP TM PROFESSIONAL”. Taylor Wessing Czech Republic is also ranked and has even improved: This year it moved from bronze to the category silver.

Advokátka Karin Pomaizlová v žebříčku WTR 1000 v týmu TOP TM Profesionálů, ocenění získala i kancelář

Advokátní kancelář Taylor Wessing Česká republika s potěšením oznamuje, že Karin Pomaizlová, partnerka Taylor Wessing Česká republika, se opět za vynikající servis při poskytování kompletních právních služeb v oblasti ochranných známek umístila v celosvětovém žebříčku World Trademark Review 1000 a stala se součástí týmu “TOP TM PROFESSIONALS”. A Taylor Wessing Česká republika jako advokátní kancelář získala v tomto žebříčku také další významné ocenění. Letos se vyhoupla do stříbrné kategorie, což je posun od roku 2018, kdy byl tým oceněn bronzovou medailí. Celosvětový žebříček WTR byl vyhlášen v únoru tohoto roku. Důkladné kvalitativní hodnocení se zaměřilo na identifikaci firem a jednotlivců v České republice, kteří jsou považováni za vynikající v oblasti ochranných známek. Při hodnocení společností byly brány v úvahu kritéria jako hloubka odbornosti, prezentace na trhu a úroveň odvedené práce, ale i pozitivní zpětná vazba od klientů.

Erwin Hanslik, vedoucí partner advokátní kanceláře Taylor Wessing Česká republika, k tomu dodává: “Co více dodat k tak úžasnému ocenění, které pramení z dobrých výsledků paní kolegyně i celého týmu. Jsem nesmírně rád, že naše kancelář je postavena na odbornících, kteří nás skvěle reprezentují. Karin je v našem týmu velkou posilou a příkladně hájí zájmy našich klientů. Potvrzuje špičkovou znalost všech právních aspektů ochranných známek, včetně trestních a občanskoprávních řízení. A ocenění vypovídá o její expertíze v této problematice a dlouholeté praxi v tomto oboru.” Podle vyjádření odborníků WTR 1000 Pomaizlová ukázkově reprezentuje svou advokátní kancelář a je přesvědčivou volbou pro všechny společnosti, které hledají maximální a mnohastupňovou ochranu své značky,

nehledě na jejich zaměření a velikost. Upozorňují, že: “Karin je skutečným lídrem v oboru, její jméno je synonymem této praxe a patří k nejznámějším na trhu. Je skvělá právnička a ostřílená advokátka. Je tvrdý protivník, ale na druhou stranu je potěšením s ní jednat. Své argumenty prezentuje jasně a i při boji za nejlepší zájmy svého klienta je vždy korektní a spravedlivá. Neúnavně hájí nejvýznamnější společnosti v technologickém, farmaceutickém a tabákovém průmyslu."

Karin Pomaizlová je partnerkou advokátní kanceláře Taylor Wessing Česká republika od roku 2015. Je vedoucí skupiny IP / IT. Specializuje se na ochranu duševního vlastnictví, právo ochrany před nekalou soutěží, regulaci reklamy, ochranu osobních údajů a právní aspekty nových technologií (Internet věcí, Průmysl 4.0, Big Data, umělá inteligence). Dále se věnuje právnímu poradenství v oblastech právní regulace léčiv, transferu technologií a potravinářství. Do společnosti Taylor Wessing nastoupila z vlastní praxe, v minulosti působila v mezinárodní advokátní kanceláři Linklaters. V roce 2013 získala ocenění ILO Client Choice Award v oblasti duševního vlastnictví ochranných známek. V letech 2017 až 2019 byla vydavatelstvím Economia zařazena do prestižního přehledu právniček, které spojuje nejen úspěšná kariéra, ale také maximální nasazení a vliv (nejen) na jejich okolí. Několikrát byla zařazena do hodnocení IP STARS v kategorii ochranných známek. V roce 2018 získala v celosvětovém žebříčku World Trademark Review 1000 stříbrnou medaili. Je členkou mezinárodních profesních asociací MARQUES a LIDC. Byla rovněž prezidentkou české skupiny Licensing Executives Society.

Co přinesl rok 2019 v oblasti IP / IT?

Novela zákona o ochranných známkách, účinná od 1. ledna 2019, významnou měrou zasáhla do přihlašování a zápisu ochranných známek. Mimo jiné novela zrušila pravomoc Úřad průmyslového vlastnictví zamítnout z moci úřední přihlášené označení, pokud bylo zaměnitelně podobné se starší ochrannou známkou. Po novele již tuto pravomoc nemá a je pouze na vlastnících starších ochranných známek, jak si svá práva ochrání, zda budou monitorovat zveřejněné přihlášky ochranných známek a podají proti nim případně námitky anebo ne. Novela tak mimo jiné klade nové nároky na vlastníky ochranných známek, kteří musí zavést nové administrativní procesy k monitorování zveřejněných přihlášek ochranných známek. Dále novela zákona o ochranných známkách nově upravuje možnost zaregistrovat si tzv. certifikační ochrannou známku, kterou její vlastník certifikuje, že jí označené výrobky nebo služby splňují určité standardy kvality, předem dané vlastnosti, které byly v průběhucertifikačního procesu ověřeny.

Call To Action Arrow Image

Newsletter-Anmeldung

Wählen Sie aus unserem Angebot Ihre Interessen aus!

Jetzt abonnieren
Jetzt abonnieren

Related Insights

Marken & Werbung

Karin Pomaizlová awarded in prestigious World Trademark Review

28. Februar 2023

von Mgr. Karin Pomaizlová

Klicken Sie hier für Details
Tschechische Republik

Karin Pomaizlová has been named a leading individual by WTR 1000

Available in Czech

16. März 2022

von Mgr. Karin Pomaizlová

Klicken Sie hier für Details

Taylor Wessing again excels in Law Firm of the Year competition

8. November 2019

von Dr. Erwin Hanslik, MRICS

Klicken Sie hier für Details