Erwin Hanslik, MRICS

Janka Brezániová

29 April 2021

Legal 500 once again ranks Taylor Wessing Czech Republic

Our Prague office has once again been included in the list of law firms recommended by The Legal 500. The prestigious directory compiles a list of the top-rated law firms worldwide every year. We are ranked in four areas:

• Intellectual property
  • Real estate and construction
  • Commercial, corporate and M&A
  • EU and competition

Taylor Wessing Česká republika opět boduje v prestižním žebříčku The Legal 500

Advokátní kancelář Taylor Wessing Česká republika byla opět zařazena mezi kanceláře, které doporučuje prestižní ratingová agentura The Legal 500. Ta každoročně sestavuje žebříček nejlépe hodnocených kanceláří po celém světě. Taylor Wessing boduje ve čtyřech oblastech právního poradenství. Jsou to tyto oblasti práva:

• Právo duševního vlastnictví
  • Nemovitosti a stavební právo
  • Obchodní právo, korporátní právo, fúze a akvizice
  • Právo EU a právo hospodářské soutěže

Hodnocení je založeno na mnoha kritériích, ale také na zpětné vazbě od klientů, což je pro mě kritérium nejvyšší. A právě proto si velmi vážím tohoto umístění v žebříčku doporučovaných kanceláří. Je to zásluha celého týmu, na který jsem velmi hrdý a který je složen z profesionálních a velice zkušených advokátů. To ostatně dokazuje také individuální ocenění Karin Pomaizlové, kterou The Legal 500 jmenovitě doporučuje. Klientům poskytujeme úzkou spolupráci a kreativní a inspirativní řešení, v tom budeme i nadále pokračovat a rozvíjet se,“ uvedl Erwin Hanslík, vedoucí partner Taylor Wessing Česká republika.

Již po čtvrté v tomto roce byla jmenovitě oceněna Karin Pomaizlová, která se v Taylor Wessing Česká republika specializuje na IP/IT oblast, tedy ochranu duševního vlastnictví, právo ochrany před nekalou soutěží, regulaci reklamy, ochranu osobních údajů a právní aspekty nových technologií. Věnuje se také právnímu poradenství v oblastech právní regulace léčiv, transferu technologií a potravinářství. Individuální ocenění získala právě za oblast Intellectual Property (právo duševního vlastnictví).

Za individuální ocenění jsem samozřejmě ráda, ale pracuji v týmu se skvělými a schopnými lidmi, tedy si více vážím našeho společného úspěchu, že jsme jako tým v žebříčku nejlépe hodnocených kanceláří v oblasti práva duševního vlastnictví. Odvést dobrou práci je pro mě to nejdůležitější bez ohledu na to, zda za to budu oceněna. Zpětné vazby si však nesmírně vážím a nadále budu pro naše klienty dělat maximum,“ řekla Karin Pomaizlová, partnerka advokátní kanceláře Taylor Wessing Česká republika.

V segmentu Real Estate & Construction (nemovitosti a stavební právo) se o úspěch kanceláře zasadil Erwin Hanslik, vedoucí partner Taylor Wessing Česká republika a vedoucí skupiny CEE v oblasti nemovitostí a infrastruktury, životního prostředí, veřejné správy a regulace, a Jakub Adam, partner kanceláře Taylor Wessing Česká republika, který má mnohaletou praxi v transakčním poradenství se zaměřením na nemovitosti a jejich financování.
Za doporučením v segmentu Corporate & M&A (korporátní právo, fúze a akvizice) stojí Janka Brezániová s jejím týmem. Specializuje se na poskytování právního poradenství v oblasti transakční praxe zaměřené především na poradenství v oblasti fúzí a akvizic a také na poradenství v oblasti korporátního a pracovního práva.

Vynikající práci v oblasti Commercial (obchodní právo) a zároveň v segmentu EU & Competition (právo EU a právo hospodářské soutěže) odvedla Markéta Deimelová. Partnerka kanceláře a evropská usazená advokátka působící v Rakousku má dlouholeté zkušenosti s poradenstvím pro národní a mezinárodní klienty v oblasti korporátního práva,  závazkového práva a práva hospodářské soutěže.

O úspěch v oblasti EU & Competition se významně zasloužila Barbora Dubanská, která současně působí na pozici Co-head CEE v rámci Life Sciences. Barbora je velmi zkušenou právničkou se zaměřením na hospodářskou soutěž, farmaceutické právo a regulatorní otázky práva EU.

Agentura The Legal 500 hodnotí silné stránky advokátních kanceláří ve více než 150 jurisdikcích. Žebříčky jsou založeny na řadě kritérií. Oceňovány jsou týmy z oblasti právní praxe, které poskytují nejmodernější a inovativní poradenství svým klientům. Výzkum je založen na zpětné vazbě od 300 000 klientů z celého světa, podáních od právnických kanceláří, rozhovorech s předními právníky z praxe a odborníků, kteří mají bezkonkurenční zkušenosti na právním trhu.

Legal 500 GC Summit held in Czech Republic for first time, with Taylor Wessing Czech Republic as partner

6 March 2024

by Karin Pomaizlová and Erwin Hanslik, MRICS

Karin Pomaizlová named once again in prestigious World Trademark Review ranking