Authors
Bart Hunnekens

Bart Hunnekens

Partner

Read More
Joost Kokje

Joost Kokje

Senior associate

Read More
Authors
Bart Hunnekens

Bart Hunnekens

Partner

Read More
Joost Kokje

Joost Kokje

Senior associate

Read More

5 November 2020

Launching our tech solution in the Netherlands to return to work safe with Wilson Sonsini's SixFifty

  • Quick read

In response to the impacts of the COVID-19 pandemic, the organisations identified a need from many clients, for further guidance on the changes to effectively enable a safe return to the workplace for their employees. Together with SixFifty, the technology subsidiary of the law firm Wilson Sonsini, we've released a legal technology 'Return to Work Toolset' for businesses to support the safe transition of their employees back into the workplace. After a successful launch in the US and the UK, the toolset has now been launched in the Netherlands. 

Press release Return to Work tech solution


SixFifty lanceert met Taylor Wessing en Wilson Sonsini digitale toolset voor veilige terugkeer naar de werkplek.

Ondanks de COVID-19 maatregelen is het soms nog steeds noodzakelijk om op het werk aanwezig te zijn. Een veilige werkplek is daarbij essentieel. Daarnaast is het de verwachting dat in 2021 werkplekken weer meer zullen worden opengesteld. Dat zal met beleid en op een veilige manier moeten gebeuren. Werkgevers kampen met diverse vragen zoals; welk beleid kunnen we het beste hanteren, welke regelgeving geldt in het betreffende land, aan welke punten moet worden gedacht, hoe garanderen we de veiligheid van onze medewerkers? Na succesvolle lancering van deze allereerste digitale tool in de VS en Engeland is de tool vanaf deze week ook beschikbaar voor Nederlandse organisatie.

 

'Return to Work Toolset' leidt bedrijven door een reeks vragen over de belangrijke stappen die ze moeten nemen ter voorbereiding op de terugkeer van werknemers naar de werkplek. Het geautomatiseerde platform beoordeeld in hoeverre de organisatie hier klaar voor is en stelt het terugkeerbeleid op, volledig afgestemd op de Nederlandse wet en regelgeving. Daarnaast biedt de tool een online screeningssysteem met vragen waarmee bepaald kan worden of de werknemer op die dag de werkplek veilig kan en mag betreden.

 

Return to Work Toolset

"Het is de plicht van werkgevers om de gezondheid, veiligheid en het welzijn van hun werknemers te beschermen”, alsdus Kimball Dean Parker, CEO van SixFifty. “Bedrijven kunnen zelf proactieve maatregelen nemen en protocollen ontwikkelen om de veiligheid op het werk te garanderen, maar ze moeten ook rekening houden met de richtlijnen en vereisten op overheidsniveau. Deze zijn per land verschillend en de regelgeving kan tijdens de strategiebepaling ook gewijzigd worden door de overheid. Wij hebben onze 'Return to Work Toolset' ontwikkeld met Taylor Wessing en Wilson Sonsini zodat bedrijven, ongeacht de omvang, gebruik kunnen maken van uitstekende arbeidsrechtelijke expertise om hun plan vorm te geven en te implementeren.”

 

Taylor Wessing Partner en advocaat arbeidsrecht Bart Hunnekens:

 

In deze periode hebben bedrijven meer dan ooit helderheid en ondersteuning nodig op het gebied van regelgeving en verplichtingen en bij het opstellen van continuïteitsplannen. We wilden daarom een oplossing bieden aan organisaties waarmee zij zich kunnen voorbereiden op de toekomst. Door onze krachten te bundelen met Wilson Sonsini en SixFifty kunnen we nu een technische oplossing bieden om de huidige werkomgeving. Tijdens de pandemie is gebleken dat technologie een belangrijke rol speelt en het eindeloze mogelijkheden biedt, daarom hebben we gekozen voor een technische oplossing.

Call To Action Arrow Image

Latest insights in your inbox

Subscribe to newsletters on topics relevant to you.

Subscribe
Subscribe

Related Insights

Working Data Centre
Technology, media & communications

Diversity and inclusion data – the view from the Netherlands

28 September 2021
Quick read

by Bart Hunnekens

Click here to find out more