Contacts

Dániel Ódor, MRICS

Associé

Read More

Zoltán Novák, Ph.D.

Associé

Read More

Torsten Braner, LL.M.

Associé

Read More
Contacts

Dániel Ódor, MRICS

Associé

Read More

Zoltán Novák, Ph.D.

Associé

Read More

Torsten Braner, LL.M.

Associé

Read More

7 décembre 2020

Budapest team moves into a new office as it celebrates 25 years in Hungary

Our Budapest office, which has been present in Hungary for 25 years, has moved into a new office. The new workspace in the Gerbeaud Office Building on Vörösmarty Square was built during the challenging times of COVID-19, so special attention was paid to the flexibility of workplace to accommodate changing work habits.

Új irodába költözött a Magyarországon idén 25 éve jelen lévő Taylor Wessing Budapest ügyvédi iroda. A Vörösmarty téri Gerbeaud Irodaházban kialakított új munkatér a globális ügyvédi társulás első olyan irodája, mely teljes egészében a COVID-19 járvány kirobbanása óta készült el, így a tervezésnél kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy az iroda rugalmasan alakítható legyen a várhatóan változó munkavégzési szokásoknak megfelelően.

Az osztrák hátterű e|n|w|c 1995-ben az egyik első nemzetközi ügyvédi irodaként lépett be a magyar piacra és nyitotta meg budapesti fiókját kelet-közép-európai terjeszkedésének első állomásaként. Az első budapesti irodának mindössze két alkalmazottja volt és egy darabig szinte kizárólag osztrák ügyfeleket szolgált ki. Az e|n|w|c 2012-ben csatlakozott a német-angol Taylor Wessing csoporthoz. A budapesti iroda így immár nyolc éve egy globális hálózat tagja, hiszen a Taylor Wessing a világ 16 országában összesen 28 irodával van jelen.

Az ügyvédi iroda 2005-ben költözött be a Vörösmarty téri Gerbeaud Irodaházba, az elmúlt néhány évben pedig fokozatosan kinőtte 400 métereses irodáját. A Taylor Wessing 2020 elején döntött a költözés mellett és az irodaház egy másik emeletén alakította ki vadonatúj, 500 négyzetméteres munkaterét.

A COVID-19 számos cégnél megváltoztatta az irodához való hozzáállást, illetve az azzal szemben támasztott igényeket. Az, hogy az irodánk költözésére pont egy ilyen rendkívüli évben került sor, lehetőséget adott rá, hogy alaposan újragondoljuk a munkatér kialakítását. A járvány munkavégzési szokásokra hosszú távon gyakorolt hatásait nehéz előre megbecsülni, épp ezért fontos volt számunkra, hogy tágas és rugalmasan használható tereket alakítsunk ki, amelyek szeparált és csoportos munkavégzésre egyaránt jól használhatók. Az utóbbi években ráadásul jelentősen megnőtt a helyi ügyfélkörünk, ami vírusmentes időszakban sok személyes találkozót jelent. Ezeket a jövőben kényelmesen bonyolíthatjuk ki a két tárgyalónk egyikében” – mondta el Dr. Ódor Dániel MRICS, a Taylor Wessing partnere és ingatlanjogi csapatának vezetője.

Az új irodában kiemelkedően magas az egy dolgozóra eső tér. Minden tágas szobában egy vagy legfeljebb két kolléga íróasztala kapott helyett, de ezen kívül számos közösségi tér is a kollégák rendelkezésére áll. Ez amellett, hogy járvány időszakában lehetővé teszi a biztonságos távolságtartást az irodába bejáró kollégák számára, biztosítja a bővülés lehetőségét is a következő évekre.

Kiemelten fontosnak tartjuk a kollégák folyamatos szakmai fejlődését, ezért különösen örülök annak, hogy sikerült kialakítunk egy amfiteátrum jellegű multifunkciós szobát, mely remekül használható belső képzések lebonyolítására, de akár ötletelésre és pihenésre is.

Zoltán Novák |Partner

Az előzőnél területét tekintve jelentősen nagyobb iroda egy dinamikusan bővülő csapatott hivatott kiszolgálni, melynek vezetése hisz a jövőben és kiemelt célként tűzte ki egy minél több munkavállaló igényeit kielégíteni képes iroda kialakítását. Irodánk további különlegességét az adja, hogy azt a költözés időzítésének köszönhetően lehetőségünk volt teljes egészében a Taylor Wessing 2020-ben bemutatott új arculatnak megfelelően kiépíteni.

Torsten Braner |Partner

Call To Action Arrow Image

Latest insights in your inbox

Subscribe to newsletters on topics relevant to you.

Subscribe
Subscribe

Related Insights

Énergie et infrastructure

Can companies send their workers to WFH to save energy?

Available in Hungarian

12 janvier 2023

par Torsten Braner, LL.M.

Cliquer ici pour en savoir plus
Droit Social, pensions et mobilité

Salary paid in EUR? - In these situations, it is not compulsory to use HUF in Hungary

Available in Hungarian

10 octobre 2022

par Torsten Braner, LL.M.

Cliquer ici pour en savoir plus

ESG: Three letters every Hungarian company should pay attention to

Available in Hungarian

21 juillet 2022

par Dániel Ódor, MRICS et Kinga Harza

Cliquer ici pour en savoir plus