Contacts

Erwin Hanslik, MRICS

Associé

Read More

Marek Strádal

Collaborateur senior

Read More
Contacts

Erwin Hanslik, MRICS

Associé

Read More

Marek Strádal

Collaborateur senior

Read More

20 janvier 2020

Marek Strádal joins Taylor Wessing Prague

Following the latest joining of Partner Jakub Adam, Taylor Wessing Czech Republic is pleased to welcome Senior Associate Marek Strádal to the Real Estate team. Marek Strádal has extensive experience in advising co-working service providers and handling a wide range of commercial leases. He has represented various multinational companies in negotiating leases, particularly in Prague office projects.


K Taylor Wessing se připojuje advokát Marek Strádal

Advokátní kancelář Taylor Wessing Česká republika přivítala v lednu do svého týmu již druhého advokáta. Je jím Marek Strádal. Připojuje se k týmu Real Estate a bude úzce spolupracovat se stávajícími partnery. Strádal má zkušenosti v poradenství poskytovatelům co-workingových služeb a při vyjednávání široké škály komerčních nájmů. Zastupoval řadu nadnárodních korporací při vyjednávání nájemních smluv pro potřeby lokálních zastoupení a poboček, zejména pak v pražských kancelářských projektech.

Erwin Hanslik, vedoucí partner advokátní kanceláře Taylor Wessing Česká republika k tomu uvádí: „Pan kolega Strádal má významné zkušenosti v oblasti zastupování globálních skupin při relokaci kancelářských či výrobních prostor, především při ukončení stávající nájemní smlouvy, vyjednání nové nájemní smlouvy a zajištění výstavby či úpravy nových prostor na klíč. A v minulosti zastupoval různé developerské skupiny či spolupracoval při přípravě vzorové nájemní dokumentace pro nově budované obchodní centrum, včetně následného vyjednávání nájemních smluv s jednotlivými nájemci. Jsou to znalosti, které jsou v našem týmu ceněné, a my jsme rádi, že u nás je bude moci také plně využít.”

Strádal v minulosti také zastupoval klienty před správními soudy ve věcech územního plánování a stavebních povolení, ať už při obhajování vydaných rozhodnutí či namítání jejich nezákonnosti. Účastnil se rozmanitých nemovitostních transakcí a řešil komplexní právní poradenství mezinárodní skupině provozující obchodní centrum v Praze. Advokát má ale také zkušenosti v segmentu Energy Regulatory & Renewable Energy Sources, kdy pro významné komoditní obchodníky zajišťoval příslušné licence či pasportizaci zahraničních licencí v oblasti obchodu s plynem a obchodu s elektřinou, a to včetně souvisejících povolení. Je také spoluautorem kapitoly ohledně České republiky v publikaci vydané Oxford University Press s názvem Legal Aspects of EU Energy Regulation (2016).

Strádal vystudoval právo na Právnické fakultě Univerzity Karlovy v Praze, kde získal v roce 2009 titul Mgr. Jako koncipient nastoupil v roce 2009 do advokátní kanceláře Wolf Theiss v Praze, kde působil až do roku 2011. Poté získával devět let praxi v advokátní kanceláři DLA Piper v Praze. V době studia, v rámci studentského programu ERASMUS, ověřoval své znalosti také na právnické fakultě Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität v Bonnu. V rámci své profese plynně hovoří anglicky a německy. Je členem České advokátní komory od roku 2014.

Call To Action Arrow Image

Latest insights in your inbox

Subscribe to newsletters on topics relevant to you.

Subscribe
Subscribe

Related Insights

République tchèque

Taylor Wessing represented Trei Real Estate in sale of Czech and Slovak real estate portfolio

16 mai 2023

par plusieurs auteurs

Cliquer ici pour en savoir plus
République tchèque

Taylor Wessing Czech Republic once again in prestigious Legal 500 rankings

25 avril 2023

par plusieurs auteurs

Cliquer ici pour en savoir plus
Careers

Gold Merit Award for Erwin Hanslik

22 septembre 2022

par Erwin Hanslik, MRICS

Cliquer ici pour en savoir plus