2019年10月30日

Taylor Wessing advises Neogenia

Taylor Wessing Czech Republic has provided legal advice on Neogenia, a renowned innovator in the hi-tech market, regarding its expansion to Slovakia.

Advokátní kancelář Taylor Wessing poskytla právní poradenství společnosti Neogenia

Advokátní kancelář Taylor Wessing Česká republika poskytla právní poradenství společnosti Neogenia v souvislosti s rozšířením jejích aktivit do zahraničí. Jednalo se o přípravu podmínek pro službu Mobilní rozhlas pro Slovensko. Spolupráce na tomto projektu trvala tři měsíce.

Služby advokátní kanceláře Taylor Wessing spočívaly v právní analýze v souvislosti se vstupem českého klienta na Slovensko. Bylo nutné, mimo jiné, posoudit, v čem je slovenský zákon o elektronických komunikacích odlišný od zákona českého. Úkolem bylo nalézt právní kodifikaci a přizpůsobit stávající dokumentaci komunikačního ekosystému Mobilní rozhlas. Vzhledem k tomu, že se jednalo o jedinečnou komoditu s vysoce odborným řešením, která představuje na českém trhu nejkomplexnější řešení smart komunikace veřejné správy s občany, bylo nutné nalézt optimální právní podobu také pro jiný stát.

"Jsme velmi rádi, že jsme mohli asistovat u této výjimečné technologické akce, kde klient má již vysokou reputaci a je oceňovaným partnerem na trhu," uvedl Lukáš Míša, advokát Taylor Wessing Česká republika, který vedl projektový tým brněnské kanceláře a dodal: "Vzhledem k dlouhodobé znalosti klienta a jeho unikátnímu řešení smart komunikace i zaměření naší advokátní kanceláře na oblast technologií, jsme byli schopni velmi dobře porozumět jeho zájmůma poskytnout mu komplexní podporu při rozšíření Mobilního rozhlasu do dalšího státu."

Vzhledem k multi-jurisdikční povaze dokumentů se na projektu podílela jak brněnská kancelář Taylor Wessing Česká republika (Lukáš Míša, Adam Dvořáček, Blanka Vlachová), tak zejména tým partnerské bratislavské kanceláře pod vedením Jána Lazúra, partnera Taylor Wessing Slovenská republika.

Komplexní poradenství probíhalo v létě 2019. Strany se dohodly, že budou zachovávat důvěrnost ohledně podmínek právního poradenství.

Mobilní rozhlas od společnosti Neogenia je první komplexní komunikační brána pro přímou komunikaci s občany v České republice. Tato platforma umožňuje efektivní komunikaci mezi městy a jejich občany dle konceptu SMART City.

Call To Action Arrow Image

Latest insights in your inbox

Subscribe to newsletters on topics relevant to you.

Subscribe
Subscribe

Related Insights

项目、能源和基础设施

Maroš Podstavek joins our office in Brno

Available in Czech

2021年9月1日

作者 Erwin Hanslik, MRICS 以及 Maroš Podstavek

点击此处了解更多