联系方式

Thomas Rechberger, Ph.D.

合伙人

Read More
联系方式

Thomas Rechberger, Ph.D.

合伙人

Read More

2019年2月20日

Taylor Wessing advised BB Electronics A/S

Taylor Wessing Czech Republic has advised the Danish BB Electronics A/S on the acquisition of the Wendell Lanskrit Group, a developer and producer of electronics. With this acquisition, BB Electronics A/S has extended the number of countries in which it has production plants. In addition to Denmark and now the Czech Republic, it also manufactures its products in China.

Advokátní kancelář Taylor Wessing poskytla právní poradenství společnosti BB Electronics A/S

Advokátní kancelář Taylor Wessing Česká republika poskytla právní poradenství dánské společnosti BB Electronics A/S v souvislosti s akvizicí lanškrounské skupiny Wendell působící ve vývoji a výrobě elektroniky. Koupí skupiny Wendell rozšířila BB Electronics A/S počet zemí, ve kterých má výrobní závody. Kromě Dánska a nově České republiky vyrábí své produkty rovněž v Číně.

Tým advokátní kanceláře Taylor Wessing Česká republika ve složení advokatů Janka Brezániová, Thomas Rechberger, Ivana Meňhartová a dalších kolegů pražské pobočky Taylor Wessing doprovodila BB Electronics A/S celým právní poradenstvím, přes strukturování transakce až do vyjednávaní smluvní dokumentace, jakož i při uzavření celého procesu akvizice.

"Jsme velmi rádi, že jsme mohli asistovat u takovéto prestižní transakce, kde strany mají vysokou reputaci a jsou oceňovanými partnery na trhu," uvedl Thomas Rechberger, partner Taylor Wessing Česká republika a vedoucí partner pro Corporate / M&A.

Akvizice a právní poradenství probíhala v druhé polovině roku 2018 a začátkem roku 2019. Strany se dohodly, že budou zachovávat důvěrnost ohledně podmínek transakce.

Společnost Wendell v současnosti zaměstnává více než 100 lidí. Mimo jiné na zakázku vyrábí a dodává elektroniku pro průmyslové podniky a také třeba výrobky pro zdravotnickou techniku. Firma má řadu zahraničních klientů, například ze Švédska, Francie, Německa, Slovenska či Polska. Loňský rok zakončila firma rekordním obratem přesahujícím 330 mil. korun.

Call To Action Arrow Image

Latest insights in your inbox

Subscribe to newsletters on topics relevant to you.

Subscribe
Subscribe

Related Insights

捷克共和国

Taylor Wessing Czech Republic again among recommended firms by The Legal 500

2020年4月21日

作者

点击此处了解更多
公司/并购与资本市场

Taylor Wessing advises anovis it-services and trading GmbH on the sale of all shares to CymbiQ Group AG

2018年10月20日

作者

点击此处了解更多