联系方式

Erwin Hanslik, MRICS

合伙人

Read More
联系方式

Erwin Hanslik, MRICS

合伙人

Read More

2019年10月7日

New partner and Co-Head Life Sciences for Taylor Wessing CEE

Taylor Wessing Czech Republic welcomes a new partner: Barbora Dubanská, an experienced lawyer specializing in competition, pharmaceutical law and regulatory issues related to EU law. In recent years, she has worked in highly regulated areas with a major focus on pharmaceuticals, FMCG and digital solutions. Taylor Wessing is thus gaining a professional team player with solid international experience. She will not only strengthen the team in the Czech Republic but will also be Co-Head CEE for Life Sciences. As such, she will also significantly enhance synergies between the teams.

The substantial enhancement of the CEE Life Sciences practice thus continues. "Just a few months ago, Agnieszka Sztoldman in Warsaw became a "heavy weight" addition. Now we are pleased to have Barbora Dubanská as an addition to our team in Prague and Vienna," said CEE Managing Partner Raimund Cancola. "The team expansion is also part of Taylor Wessing's international strategy to massively expand legal services for this key industry", adds Cancola.

Years of experience and sound know-how

Barbora’s many years of experience are based not least on her activity in one of the most renowned and largest international pharmaceutical companies. Prior to that, she primarily advised pharmaceutical, FMCG and German-speaking clients with a focus on regulatory issues in international law firms in Prague, London and Munich.

She studied law in several European cities as well as in Australia and acquired an LL.M. degree from Cambridge University. She also attended the Judge Business School in Cambridge and holds a Master's degree in "Healthcare Administration" from the Advance Institute in Prague. She is fluent in Czech, German, English, French, Spanish and Portuguese.

Advokátní kancelář Taylor Wessing posílila tým o novou partnerku

Advokátní kancelář Taylor Wessing Česká republika přivítala na své palubě Barboru Dubanskou, zkušenou právničku se zaměřením na hospodářskou soutěž, farmaceutické právo a regulatorní otázky práva EU. V posledních letech pracovala ve vysoce regulovaných oblastech s hlavním zaměřením na léčiva, FMCG a digitální řešení. Taylor Wessing tak získává profesionální týmovou hráčku se silnou mezinárodní zkušeností. Významně tak synergicky posílí nejen tým v České republice, ale i tým pro celou střední a východní Evropu, kde bude v pozici Co-Head CEE působit v rámci Life Sciences.

Erwin Hanslik, vedoucí partner advokátní kanceláře Taylor Wessing Česká republika k tomu uvádí: „Jsem opět velmi potěšen, že můžeme rozšířit náš tým o takto zkušenou advokátku v době, kdy není snadné profesionálně vyspělé kolegy získat. Barbora svou specializací opět výborně doplní tým i za hranicemi a jistě bude velkou oporou v celé síti. Poptávka na právní služby v oblasti Life Sciences je vysoká nejen v České republice. Zároveň podstatně posilujeme v oblasti, která je součástí naší mezinárodní strategie.“

Dubanská má dlouhodobé zkušenosti v jedné z největších mezinárodních farmaceutických společností. Předtím pracovala v mezinárodních advokátních kancelářích, a to v Praze, Londýně a Mnichově. Tam také působila jako Head pro hospodářskou soutěž pro region CEE.

Dubanská vystudovala Univerzitu Karlovu v Praze a absolvovala pobyty na univerzitách v Düsseldorfu a Lisabonu. Následně úspěšně ukončila Ph.D. studium v oblasti obchodního práva, které zčásti absolvovala na univerzitě v Brisbane. Dále získala titul LL.M. v rámci postgraduálního studia na University of Cambridge v oboru EU a obchodní právo a později se na této univerzitě účastnila postgraduálního studia Lifesciences Accelerator na Judge Business School. V zájmu rozšíření svých znalostí o zdravotnictví také absolvovala Master of Healthcare Administration.

Je uznávanou odbornicí mezinárodními organizacemi jako je Chambers Europe, Legal 500. V žebříčkunejvětšího právního profesionálního časopisu v České republice Právního rádce byla v posledních několikaletech zmíněna jako jedna z nejlepších právniček na českém trhu. Disponuje schopností komunikovat nejenv mateřském jazyce, ale i v angličtině, němčině, francouzštině, španělštině a portugalštině.

Call To Action Arrow Image

Latest insights in your inbox

Subscribe to newsletters on topics relevant to you.

Subscribe
Subscribe

Related Insights

Legal 500 GC Summit held in Czech Republic for first time, with Taylor Wessing Czech Republic as partner

2024年3月6日

作者 Karin Pomaizlová 以及 Erwin Hanslik, MRICS

点击此处了解更多
捷克共和国

Taylor Wessing receives 9 awards at Law Firm of the Year 2023

2023年12月11日

作者 Erwin Hanslik, MRICS

点击此处了解更多
捷克共和国

Taylor Wessing Czech Republic once again in prestigious Legal 500 rankings

2023年4月25日

作者

点击此处了解更多