We’re hiring!

Legal secretary Restructuring & Insolvency (paralegal insolventierecht) Eindhoven

Wij zijn op zoek naar een Legal Secretary (aankomend paralegal insolventierecht) die ons Restructuring & Insolvency team in Eindhoven voor 28-40 uur per week wil komen versterken. 

Challenge expectation, together

Taylor Wessing is een internationaal advocaten- en notariskantoor met een sterke focus op de commerciële praktijk. Wereldwijd adviseert Taylor Wessing haar cliënten met meer dan 1.200 professionele advocaten en notarissen die altijd naar het maximale resultaat streven, vanuit 28 vestigingen verspreid over 16 landen. Deze vestigingen combineren de beste nationale commerciële kennis met de internationale ervaring om integrale oplossingen aan te bieden. Taylor Wessing ondersteunt haar cliënten op alle zakelijke gebieden, zoals civiel procesrecht, vastgoed, IE, IT, privacy, arbeidsrecht, ondernemingsrecht, mededingingsrecht, aanbestedingsrecht, banking & finance en insolventierecht. In de Benelux is Taylor Wessing actief vanuit haar vestigingen in Eindhoven, Amsterdam en Brussel.

Over ons Restructuring & Insolvency team

De sectie Insolventierecht van Taylor Wessing bestaat uit een hecht team waarbij enthousiasme, ambitie, plezier, humor en gedeeld succes voorop staan. De leden van ons insolventieteam hebben een gespecialiseerde, maar ook gevarieerde praktijk. Zij worden met grote regelmaat door de rechtbank aangesteld als curator in faillissementen en als bewindvoerder in surseances van betaling en schuldsaneringen. Daarnaast adviseren zij nationale en internationale cliënten over alle aspecten van het insolventierecht en financiële herstructureringen. 

Meer concreet houdt ons team zich (onder andere) bezig met:

 • Het afwikkelen van faillissementen, surséances van betaling en schuldsaneringsregelingen;
 • Het aanbieden van een (WHOA) akkoord of begeleiden van een (her)financiering;
 • Het bijstaan van bestuurders en curatoren tijdens het oorzakenonderzoek door de curator en bij (dreigende) aansprakelijkheidsprocedures; 
 • Procederen over alle aspecten van het insolventierecht, bestuurdersaansprakelijkheid en insolventie gerelateerde vraagstukken.

De functie

In deze gevarieerde en uitdagende rol ben je werkzaam binnen de sectie Insolventierecht en zorg je voor de administratieve, financiële en algemene ondersteuning van curatoren en bewindvoerders in faillissementen, surseances van betaling en schuldsaneringen op grond van de WSNP. Je fungeert als eerste aanspreekpunt voor de crediteuren, houdt de boedeladministratie bij en ondersteunt bij de financiële afwikkeling van het faillissement. Ook ga je met enige regelmaat mee naar faillissementslocaties om onze juristen ter plekke te ondersteunen. 

We need you!

De ideale kandidaat heeft ruime ervaring als juridisch secretaresse of administratief medewerker (bij voorkeur in een juridische werkomgeving). Je hebt de wens om onder begeleiding van een ervaren team van collega’s door te groeien naar een rol als insolventiemedewerker. Je beschikt daarnaast over zowel zeer goede mondelinge als schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en bij voorkeur ook in het Engels. Je bent enthousiast, proactief en beschikt over een open en stressbestendige persoonlijkheid. Daarnaast ben je collegiaal, heb je affiniteit met cijfers en ben je nauwkeurig in je manier van werken.


We nodigen je van harte uit als je over de volgende talenten en vaardigheden beschikt:

 • Minimaal MBO werk- en denkniveau;
 • Zelfstandig werkend, hands-on met een proactieve instelling;
 • Goede kennis van Microsoft Office en affiniteit met diverse softwarepakketten;
 • Zeer goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en Engels;
 • Kennis van de juridische branche is een pre.
 

Wat wij bieden

 • Je komt te werken in een mooi kantoor in hartje Eindhoven;
 • Wij bieden je een internationale en uitdagende zakelijke omgeving met on-the-job training en support om jezelf te ontwikkelen en het beste uit jezelf te halen;
 • Werken bij een internationaal topkantoor met een informele werksfeer, waar met veel enthousiasme en ambitie wordt gewerkt aan verdere groei in en buiten Nederland, maar waar ook ruimte is voor een goede work-life balance; 
 • Samenwerking met collega’s die passie voor het vak hebben, pragmatisch en oplossingsgericht werken en gedreven zijn om voor cliënten het optimale resultaat te bereiken;
 • Volop gelegenheid om jezelf te ontwikkelen, door te groeien binnen de organisatie en het beste uit jezelf te halen; 
 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een competitief salaris en 30 vakantiedagen per jaar (o.b.v. een fulltime dienstverband);
 • De mogelijkheid om deel te nemen  aan nationale en internationale evenementen;  
 • Wekelijkse kantoorborrels, een goed verzorgde lunch en nog veel meer!
 

Anoniem solliciteren

Bij Taylor Wessing staan we voor respect, het leveren van een waardevolle bijdrage aan de maatschappij en we omarmen diversiteit. Onze selectieprocedures zijn dan ook anoniem. We verzoeken je daarom om je documenten te anonimiseren. Let op naam, jaartallen, geboortedatum, sekse, etniciteit, adres en burgerlijke staat.

Solliciteer je via het formulier 'Apply now' op onze website? Vul dan bij 'First name' en 'Last name' je initialen in en vul geen gegevens in bij 'Your social media profiles'. Je mailadres en telefoonnummer hebben we nodig om contact met je op te kunnen nemen, maar zijn afgeschermd tijdens de selectieprocedure. Een medewerker die niet betrokken is bij de selectieprocedure checkt of je sollicitatie volledig geanonimiseerd is en past dit indien nodig aan.

Apply now!  

Ben jij de ambitieuze en enthousiaste Legal Secretary Restructuring & Insolvency die wij zoeken? Stuur dan je geanonimiseerde CV en motivatiebrief naar Anne van Hilten via nl.recruitment@taylorwessing.com en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Role details

Job type Legal secretary Restructuring & Insolvency (paralegal insolventierecht) Eindhoven
Office Eindhoven
Apply now

Apply Now